Skruberi (apsorberi, kolone)

To su uređaji namenjeni za prečišćavanje otpadnih gasova, dimova i isparenja. Generalno funkcionišu tako što se kroz njih propušta otpadni gas (dim, isparenje) a za uklanjanje neželjenih čestica iz gasa se uglavnom koristi raspršeni mlaz tečnosti – obično voda. Ova tečnost se sliva na dno skrubera-rezervoara i odvodi na dalju preradu (prečišćavanje, neutralizaciju,…). Takođe se , radi boljeg funkcionisanja, unutar skrubera postavlja tzv. „ispuna“ – materijal čija struktura je slična strukturi saća, koji može biti dodatno tretiran supstancama koje neutrališu dejstvo štetnih čestica gasova, a supstance za neutralizaciju mogu se dodati i u vodu. 

Tehnologija koju posedujemo i materijali koje koristimo čine nas idealnim proizvođačem skrubera za bilo koju vrstu otpadnog gasa i bilo koji kapacitet protoka.

Određivanje kapaciteta i radnih dimenzija skrubera definiše kupac na osnovu tehnološkog projekta sistema prečišćavanja, a proračun debljina zidova i rasporeda ojačanja vrši naš stručni tim za svaki pojedinačni slučaj.

Krušik Plastika A.D. Osečina, ima dugogodišnje uspešno iskustvo u izradi ovih uređaja, kao i brojne značajne reference u zemlji i inostranstvu. Za kupca u Belgiji smo izradili plastični skruber relativno velikih dimenzija – cca 7 x 5 m u osnovi i 9 m visine,  koji se izrađivao iz delova i motirao u celinu na licu mesta.  Izrada je obuhvatala ugradnju „ispune“ (demistera), montiranje cevovoda, ventila  i zaptivki untar skrubera, kao i ostale neophodne radove za kompletiranje skrubera kao gotovog proizvoda.

Potrebne su Vam dodatne informacije?

Posetite našu kontakt stranicu